Behandelingen

Alle afspraken worden gestart met een kort telefonisch intakegesprek. In de massageruimte volgt een visuele waarneming en een palperend onderzoek (temperatuur, vocht, tonus, verschuifbaarheid en verhardingen).  Met alle verkregen informatie krijgt het behandelplan van de massage of behandeling definitief vorm en worden contra-indicaties voor massage of behandeling uitgesloten.  

Hygiëne

Tijdens de massagebehandeling hecht ik veel waarde aan hygiëne. Zelf zorg ik voor
een omgeving en materialen die grondig zijn gereinigd. Draag je ook een steentje bij aan de hygiëne? 
Voor meer informatie zie: 
'Voorwaarden behandelingen' 

Voorwaarden

Het is voor mij belangrijk om helder te zijn in de verwachtingen. 
Voor meer informatie zie: 
'Voorwaarden behandelingen'. 

Sportmassage

Stevige massage waarbij de doorbloeding van je spieren verbetert, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Voor herstel van je lichaam na het sporten. Daarnaast kan een sportmassage ook preventief worden ingezet om je spieren te activeren, bijvoorbeeld aan het begin van een trainingstraject, nét voor het sporten óf om je conditie bij te houden tijdens je trainingsvrije periode. Een sportmassage kun je voor een specifiek gebied inzetten, een gedeelte van het lichaam en/of voor het gehele lichaam. 
Een mildere sportmassage is ook heerlijk ter ontspanning! 

Ontspanningsmassage

Massage op de huid waarbij warme olie wordt gebruikt. De huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot harde knedingen, strijkingen en fricties. Stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af, verbetert de spierfunctie, ontspant
gespannen spieren en pijnlijke spieren, bestrijdt hoofdpijn, vermindert stress, zorgt voor een regelmatige ademhaling en rustige hartslag. Kan onder andere worden toegepast worden bij pijn, stress, spanning, hoge spierspanning, vermoeidheid, blokkades in weefselspanning. 

Triggerpoint massage / 
triggerpoint therapie

Triggerpoint therapie is een pittige en zeker niet pijnvrije vorm van 'massage'. Triggerpoint therapie richt zich op de spierknopen die in je spieren zijn ontstaan (bv. door een verkeerde houding, te weinig beweging of door stress). Deze triggerpoints zijn plaatselijke krampplekken in een spier, die niet meer vanzelf kunnen ontspannen. Toevoer van zuurstof en voedingsstoffen wordt hierdoor bemoeilijkt en afvalstoffen kunnen minder goed worden afgevoerd. Hierdoor wordt de spier korter en raakt deze slechter doorbloed. De spier wordt zwakker. Spieren rondom het triggerpoint gaan zich inspannen om taken van deze spieren over te nemen en kunnen hierdoor ook triggerpoints ontwikkelen. Zo ontstaat er niet alleen pijn in en rondom het triggerpoint, maar ook op plekken verderop (referred pain). Met triggerpoint therapie wordt de triggerpoint gericht behandeld en merk je dat de pijn afneemt en de spier (en daardoor ook jij zelf) meer kunt ontspannen. Triggerpoint therapie is prima te combineren met andere vormen van massages. (De afbeelding laat enkele voorwerpen zien van materialen die je ook zélf kunt gebruiken om triggerpoints te behandelen. Tijdens de behandeling gebruik ik met name de vingers). 

Hotstone massage

Heerlijke en ontspannen massage met warme basaltstenen. Een weldaad voor je spieren. Deze massage vindt deels plaats met stenen en wordt gecombineerd met een massage met warme olie. Het geeft een aangenaam, warm en diep ontspannen effect. Kan eventueel ook in combinatie met cold stones worden aangeboden (kou opwekkend). Helpt bij spanningen, stress, gewrichtsproblemen als arthrose/reuma, spijsverteringsproblemen en verminderde doorbloeding. Ontgiftigt het lichaam, voert afvalstoffen af, verlicht
pijn/stress, stimuleert organen en brengt het lichaam meer in balans.  

Cupping massage

Cupping massage kan gecombineerd worden met andere massagebehandelingen of als totale behandeling worden gegeven.
Bij cupping massage stimuleer je de bloed- en zuurstoftoevoer naar bepaalde gebieden in het lichaam door middel van cups die een vacuüm creëren. Hierdoor wordt het voor het lichaam makkelijker om afvalstoffen af te voeren en bevordert het de lymfe drainage (vocht afvoer). Cups worden tijdelijk op een vaste plek geplaatst of over de huid bewogen waardoor er veel zuurstof in die delen komt. Het spierweefsel rekt gemakkelijker op en ontspant. Cupping werkt onder andere stimulerend bij littekenweefsel (doorbloeding en flexibiliteit), nek- en hoofdpijn, migraine, schouder-, rug- en armklachten, stressgerelateerd klachten, slapeloosheid, verkoudheid.  

Lomi Lomi massage

Lomi Lomi massage is een lichaamsmassage die onder andere wordt uitgevoerd in lange en vloeiende bewegingen over de volle lengte van het lichaam. Hierbij wordt met de handen en met de onderarmen gemasseerd. Tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van warme olie. Een heerlijk gevoel om van je nek tot aan 
je voeten in lange strijkingen te worden gemasseerd. De Lomi Lomi massage heeft een stimulerende werking op de spieren, het zenuwstelsel, de zintuigen, de bloedsomloop en de organen. Daarnaast verbetert de massage de toevoer van zuurstof, de stofwisseling en afvoer van de afvalstoffen. Lomi lomi massage kan in een wat stevigere of mildere vorm worden uitgevoerd. 

Voet- en onderbeenmassage

Een voet- en onderbeenmassage is een ontspannende massage waarbij een betere doorbloeding van de voeten en onderbenen 
wordt bewerkstelligd. Het zenuwstelsel wordt gestimuleerd en de
afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd. Door de voet- en onderbeenmassage breng je rust en frisheid terug in je voeten en onderbenen. Ook wordt het energiesysteem gestimuleerd. Een voet- en onderbeen massage is voor iedereen een aanbeveling, maar met name ook voor mensen die kampen met slapeloosheid, stress gerelateerde klachten, onrustige benen, verkrampte en gespannen voeten, vermoeide voeten, etc.  Een voet- en onderbeenmassage 
kan ook worden toegevoegd aan een andere massagebehandeling. 

Bamboemassage

Bamboe is een vorm van ontspanningsmassage waarbij gebruik wordt gemaakt van holle bamboestokken. De massage wordt uitgevoerd met een verwarmde olie en kan qua intensiteit variëren en worden afgestemd op je behoeften. Door de kracht en soms een hefboomwerking van de bamboestok kunnen ook dieper gelegen structuren van het lichaam worden bereikt. Bamboemassage helpt om afvalstoffen af te voeren en de bloedsomloop te verbeteren. Daarnaast kan een bamboemassage zorgen dat vermoeidheid en stress worden verminderd. De bamboemassage wordt gegeven op de achterzijde van het lichaam (van je nek tot je voeten).  

Tape- en bandagageconstructie

Ter voorbereiding op een sport of activiteit is het mogelijk om een tape- en bandageconstructie aan te laten leggen ter versteviging van het gewricht of de spier. Deze tape- en bandageconstructies zijn bedoeld voor éénmalig gebruik. Met een tape- en bandage-constructie wordt getracht om eerder aangedane weefsels en deels of geheel herstelde structuren zoals spieren, ligamenten en pezen te ondersteunen in hun functioneren. Tevens kan een tape- en bandageconstructie ervoor zorgen dat de bewegingsuitslag van gewrichten wordt ondersteund. Deze vorm van een tapeconstructie is puur preventief en vindt plaats met witte (niet elastische tape). Het is mogelijk om een duim-, pols-, elleboog-, enkel- of knietape aan te leggen of een spiertape- en bandageconstructie (o.a. kuit).

Graag bespreek ik vooraf telefonisch waar je een tape- en bandage-
constructie wilt laten aanleggen.    

Taping

Bij medical taping wordt gewerkt met gekleurde elastische tape. 
Met het aanleggen van een medical tapeconstructie wordt de functie van spieren en gewrichten ondersteund, zonder daarbij de beweging te beperken. Op deze manier wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd. De elastische tape zorgt, door een speciale manier van aanbrengen, dat de huid wordt gelift. Hierdoor wordt onmiddellijk de druk onderhuids verminderd in het blessuregebied, waardoor de bloedsomloop en de lymfestroom zich (lokaal) kunnen herstellen. Als gevolg hiervan neemt de druk op de pijnreceptoren af en de pijn vermindert of verdwijnt daardoor zelfs helemaal. De tape beschikt over een lijmlaag die de lichaamswarmte aanneemt en hierdoor extra goed hecht aan de huid. De medical tape wordt doorgaans meerdere dagen gedragen en dient, bij een langdurige toepassing, regelmatig te worden vernieuwd. De tape die wordt gebruikt is kwalitatief zeer goed en is watervast. Na het douchen moet de tape wel voorzichtig worden drooggedept. Medical taping is heel effectief bij overbelasting, bijvoorbeeld aan de achillespees, schouder, rug, maar ook bij een tennisarm of muisarm. Het ondersteunt gewrichtsfuncties en verbetert spierfuncties. Verstuikingen en kneuzingen genezen aanzienlijk sneller met een medical tapeconstructie. Daarnaast draagt medical taping positief bij aan houdingscorrectie, demping van pijn door beïnvloeding van het zenuwstelsel en heeft het een gunstige invloed op organen zoals bij maagklachten. Tenslotte wordt medical taping regelmatig toegepast bij hooikoortsklachten. 

Graag bespreek ik vooraf telefonisch waar je de medical tape-constructie wilt laten aanleggen, zodat voorbereidingen kunnen worden getroffen en een gedegen plan van aanpak kan worden gemaakt. 

Op de planning

de Kroon massagepraktijk breidt verder uit...

-Bedrijfs-/stoelmassage (op locatie)
-Guasha massage (najaar 2024)